“It takes a strong man to be with a woman full of fire and stars and all of October.”
― Melody Lee

When I first met lovely Mariliis, it was a scorching hot day somewhere in June. With her wedding in October, there wasn’t much time to spare, so we started sketching her invitations right away. Sitting on my midtown apartment’s patio I was drawing numerous samples and searching over the internet for autumnal photographs we could use in her wedding invitation suite.

At first, it seemed like an impossible task- we had to marry autumn and winter. The warmth of October with the crispiness of the first frost. We ended up printing one-sided 900 gsm invitations in matte gold, wrapping them in a bridal veil (semi-transparent vellum jacket) and sealing the invitation with custom-made matte white wax seal.

So, where is the warmth of autumn, you ask? Well, there is always a fantastic element to incorporate into a classy wedding invitation design- an envelope liner! We used a high-quality photo of a single golden maple leaf on a frosty background, so it could later be printed on a dancing floor for couples very first dance together. Now, how cool is that? Especially, when it starts from (seemingly) simple (just) a wedding invitation…

Kauni ja eduka Mariliisiga kohtusime ühel kõrvetavalt kuumal juunikuu päeval, kui ta rääkis mulle on oktoobrikuu pulmast ja soovist ühendada kutsetes mulle esmapilgul üksteist välistavatena tundunud elemendid- sügiseste vahtralehtede soojus ja esimese härmatise hommikune kargus. Istusin oma kesklinna korteri terassil ja joonistasin sketše- nii sündiski paksule (900 gsm) lumivalgele kartongile mati kullaga trükitud kutse, mille mähkisime hoole ja armastusega pruudi loori meenutavasse poolmatti vellumisse kinnitades ühenduskoha personaalse valge vahatempliga. Aga kus on sügisene soojus, küsite teie? Appi tuli üks minu lemmikelemente kaasaegses pulmakutsete disainis- mustri või fotoga trükitud ümbriku sisevooder. Valisime üksiku vahtralehega kõrgekvaliteedilise fotofaili, mida saaks hiljem ka pulmakujunduses kasutada. Hiljem kuulsin, et minu ümbrikute vahtraleht sai suurena trükitud pruutpaari tantsupõrandale Kultuurikatlas. See on lihtsalt niivõrd äge ja võimas, et ma ei teagi, kuidas veelgi paremini oleks võinud pulmatemaatikat siduda. Mind teeb aga õnnelikuks klient, kellega on puhas rõõm koostööd teha ning kes ühtaegu teab, mida ta tahab ja samal ajal usaldab, kui ma ütlen- ma veel ei tea, kuidas see välja nägema hakkab aga kindlasti saab see olema ilus. Aitäh teile, Mariliis ja Raido!

Leave a Reply

Your email address will not be published.